“Ωδη στον Ύμνο του Ιπποκράτη”

Σα 8 Σεπ 2018

     H Καντάτα «ΟΜΝΥΜΙ», βασισμένη στον Ιπποκράτειο Όρκο, για Συμφωνική Ορχήστρα, Ανδρική Χορωδία, Σοπράνο και Τενόρο, που έγραψε ο Λαρισαίος μουσικός Ευριπίδης Μπέκος, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά.

     Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του έργου, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ιπποκράτης: η Αέναη Επιστροφή», που πραγματοποιούνται υπό αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και συνδιοργανώνονται από το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Το έργο «ΟΜΝΥΜΙ» αποτελεί μια μελοποιητική προσέγγιση του Ιπποκράτειου Όρκου. Γραμμένο σε μορφή Καντάτας, εξερευνά τις μουσικές προοπτικές που ενυπάρχουν στο πρωτότυπο κείμενο.

     Μέσα από πολυποίκιλλες διαδικασίες αναζήτησης των προσωδιακών οριζόντων του αρχαιοελληνικού λόγου, προκύπτουν πολύμορφα ηχοτοπία όπου λειτουργούν ως φορείς του κειμένου με γνώμονα πάντοτε την αμεσότητα και την ευκρίνεια της μουσικής διατύπωσης.

     Οι διαχρονικές αξίες του Ιπποκράτειου Όρκου προβάλλονται μέσω της μουσικής, ενώ το ταξίδι στους αιώνες όπως και η «Αέναη Επιστροφή» εμφανίζονται υπό τη μορφή συμβολισμών καθ” όλη τη διάρκειά του.

Larissa NET.gr (α) Larissa NET.gr (β)" Youtube στιγμιότυπο. Πρόβα του "Όμνυμι".