«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας

«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
     Χρυσός δίσκος για τη συμμετοχή της στο διπλό CD του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή με τίτλο «Θα ’θελα αυτήν την μνήμη να την πω» με μελοποιημένα ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη, απονεμήθηκε στη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας και το Χρήστο Κτιστάκη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2019 στη Λάρισα, στο κατάστημα Public.

     Την απονομή έκανε η τραγουδίστρια Σοφία Μανουσάκη, η οποία δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας της τόσο με τον κ. Κτιστάκη όσο και την ορχήστρα υπήρξε μια πολύ καλή χημεία μεταξύ τους.

     Ο κ. Στέφανος Κορκολής τόνισε πως η συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας μόλις ξεκίνησε και πως στο μέλλον «θα δούμε τα παιδιά μας σε σημαντικές συνεργασίες». Παράλληλα εξήρε και ο ίδιος τη συνεργασία του με το Χρήστο Κτιστάκη και την Συμφωνική της πόλης μας, τονίζοντας πως στο δύσκολο εγχείρημα της μελοποίησης των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη στάθηκε με το παραπάνω στο ύψος της περίστασης, ταιριάζοντας απόλυτα μουσικά με τον ίδιο και τις συνθέσεις του.

     Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κ. Νίκος Καλτσάς οι οποίοι κάλεσαν τους Λαρισαίους να απολαύσουν αυτή τη μοναδική συναυλία και έδωσαν με τη σειρά και αυτοί τα εύσημα στο μαέστρο και τους μουσικούς.

     Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τη συμμετοχή και της Μεικτής Χορωδίας του ΔΩΛ, υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Καρβούνη.
«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
«Χρυσή» η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας
Τί έγραψε το OnLarissa.gr Τί έγραψε η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»

«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»
     Ο Στέφανος Κορκολής παρουσίασε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 20.30 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το νέο μουσικό του έργο με μελοποιημένα και συμφωνικά (ορχηστρικά) ποιήματα του Κώστα Π. Καβάφη, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας (Μουσική Διεύθυνση Χρήστου Κτιστάκη) και της Μικτής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (Διεύθυνση Δημήτρη Καρβούνη).

     Εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Αλεξανδρινού ποιητή το μουσικό έργο περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα και στιγμιότυπα της ζωής του, αποδομένα με ορχηστρικές συνθέσεις, κάνοντας το χρόνο γραφής και σύνθεσης να μοιάζει μηδαμινός και τη διαχρονικότητα της τέχνης ανυπέρβλητη. Παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο με τεράστια επιτυχία στην Όπερα του Καΐρου, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (στο πλαίσιο των «Καβαφείων 2017»), στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως και στο Βουκουρέστι, στην αίθουσα Aula Magna, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές βασισμένες στην καταλυτική φράση «επιτέλους ο Καβάφης τραγουδιέται».

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Δ.Ε.Υ.ΑΛ.
«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω» «Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»«Θά 'θελα αυτήν την μνήμη να την πω»

Τί έγραψε ο Λαρισαϊκός τύπος:

OnLarissa.gr Kosmos Larissa.gr